Pierderea în greutate pe drumul păsărilor. Barză albă


pierderea în greutate pe drumul păsărilor

Reproducerea și durata de viață[ modificare modificare sursă ] Cuiburi pe o clopotniță în Spania. Berzele albe formează adesea mici colonii de cuibărit.

pierderea în greutate pe drumul păsărilor

Barza albă se reproduce în zone agricole deschise, cu acces la zonele umede mlăștinoase, construind un cuib mare în copaci, pe clădiri sau pe platforme construite de om. Cuibul este folosit de obicei an după an, mai ales de către masculii mai în vârstă.

Masculii sosesc mai devreme în sezon și își aleg cuiburile.

pierderea în greutate pe drumul păsărilor

Cuiburile mai mari sunt asociate cu un număr mai mare de pui crescuți cu succes și par a fi mai căutate. Printre musafirii frecvenți se numără vrăbiile de casăvrăbiile de copac și graurii ; alții mai puțin frecvenți sunt vânturelul roșucucuveauadumbrăveancacodobatura albăcodroșul de muntestăncuțași vrabia spaniolă.

pierderea în greutate pe drumul păsărilor

Ele măsoară de obicei 73 pe 52 mm [82] și cântăresc 96— g, [73] din care aproximativ 11 g este coaja. Primul pui ieșit are de obicei un avantaj competitiv față de ceilalți. În timp ce puii mai puternici nu sunt agresivi față de frații mai slabi, cum este cazul anumitor specii, puii slabi sau mici sunt uneori uciși de părinți.

pierderea în greutate pe drumul păsărilor

Puii de barză albă nu se atacă unul pe celălalt, iar metoda părinților de a-i hrăni producând o cantitate mare de alimente simultan înseamnă că frații mai puternici nu pot concura direct prea agresiv cu cei mai slabi, de aceea infanticidul parental este o modalitate eficientă de reducere a dimensiunilor puietului. În ciuda acestui fapt, acest comportament nu a fost observat în mod obișnuit. Lungimea ciocului crește liniar pentru aproximativ 50 de zile. Puii mai mari culeg harnă direct din ciocurile părinților.

pierderea în greutate pe drumul păsărilor

Ele preferă să caute hrana în pajiști pe o rază de circa 5 km de cuibul lor și în locuri unde vegetația este mai scurtă, astfel încât prada să fie mai accesibilă.

Din hrana obișnuită fac parte insectele în special gândaci, lăcuste și greierirâme, reptile, amfibieni, pierderea în greutate pe drumul păsărilor special speciile de broaște cum ar fi broasca comestibilă.